Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Dantorps birdiefest – jagar första segern

Lasse Mannheimer/TT

Uppdaterad 18.33 | Publicerad 15.56

Jens Dantorp har något bra på gång i Skottland. Arkivbild.

Jakten på en första Europatourseger går vidare för Jens Dantorp.

Och den går riktigt bra för tillfället.

Den 35-årige svenske golfaren har inlett veckans Europatourtävling i Skottland strålande.

Det är stjärntätt den här veckan på St Andrews Old Course, Carnoustie och Kingsbarns, de tre skotska banorna som delar på veckans Europatourtävling.

Svensktätt också för den delen.

Bland toppnamn som Rory McIlroy, Brooks Koepka, Jon Rahm och Tyrrell Hatton syntes inte mindre än sju blågula golfare – och en av dem imponerade extra mycket under första dagens spel.

I fjol nådde Jens Dantorp sin hittills bästa placering på Europatouren, numera DP World Tour, när han blev tvåa i belgiska Antwerpen bakom landsmannen Simon Forsström.

Om, och i så fall när, det blir en första seger står skrivet i stjärnorna, men 35-åringen har i alla fall fått en bra start. Nio birdies och en bogey gav åtta under par för dagen och en plats strax bakom de allra främsta. Dantorp, som spelade på Kingsbarns, är delad sexa och främste svensk i startfältet.

Torsdagens dominant var dock Darren Fichardt. Sydafrikanen gjorde visserligen två bogeys, men spelade i övrigt briljant. Två eagle och nio birdies gav 61 slag för dagen och ledning med ett slag före Cameron John, Australien. Toppduon spelade också på Kingsbarns under torsdagen.

Alla spelare går varsin runda på de tre banorna innan kvalgränsen dras efter lördagen. Avslutningsrundan på söndag spelas på St Andrews Old Course.