Danska tränarens VAR-ilska: "En centimeter"

TT-AFP

Publicerad 2024-06-30 01.52

Danmarks fotbollslandslags huvudtränare Kasper Hjulmand under EM-matchen mot Tyskland.

Två VAR-beslut i matchen mellan Danmark och Tyskland bidrog till att släcka EM-drömmarna för de rödvita.

Danske tränaren Kasper Hjulmand och ”straffeskurken” Joachim Andersen rasar mot besluten.

Danskarna trodde att de tog ledningen några minuter in i andra halvlek, men Joachim Andersens mål dömdes bort efter att en VAR-granskning visat att lagkamraten Thomas Delaney varit offside med minsta möjliga marginal.

– Jag har bilden här, det var en centimeter, sade Kasper Hjulmand till reportrar efter matchen och höll upp sin mobil.

– När ett beslut är bra ska det vara synligt från månen, det ska inte bero på några centimeter. När det gäller statistik och data är det inte vettigt. Det är inte såhär vi borde använda VAR.

”Sprang normalt”

Hjulmand var även kritisk mot matchens andra VAR-situation, då en granskning visade hands på Joachim Andersen i det egna straffområdet. Det ledde till en straff för Tyskland – som tog ledningen med 1–0. Hjulmand säger att han är ”så trött” på reglerna för hands.

– Vi kan inte be våra försvarare att springa utan armar. Joachim sprang normalt, han hoppade och blev träffad av bollen från en meters avstånd, säger Hjulmand och tillägger.

Andersen: Fullkomligt galet

Också Joachim Andersen själv är upprörd över domarens agerande, som kan kallar ”hjärndött”.

– Det är en av de sämsta domarprestationer jag har sett i min karriär. Offside är offside, men att man kan döma hands i en sådan situation är fullkomligt galet. Det fanns inte en skugga av en straff där, säger han till Ritzau.

Tyskland fick senare in ytterligare ett mål och vann med 2–0. Kasper Hjulmand gratulerar laget och dess tränare Julian Nagelsmann.

– Lycka till med resten av turneringen, men enligt min mening är det inte så här fotboll ska vara, säger han.