Dagens namn: Frans, Frank

Real Madrid missade segerrekordet

Publicerad 2016-09-22

Fotboll. Real Madrid missade chansen att sätta segerrekord i den spanska ligafotbollen. Efter 16 raka segrar i La Liga - lika många som Barcelonas svit 2010-2011 - blev det 1-1 hemma på Bernabéu på onsdagen, den långa segersviten sprack och rekordet försvann.

Det var en medioker första halvlek som gjorde att Real Madrid hamnade i underläge. Villarreals kapten Bruno Soriano satte gästernas ledningsmål på straff strax före pausvilan och Sergio Ramos kvitterade i början av andra halvlek. Fler mål blev det inte och rekord blev det inte heller, men laget toppar ändå tabellen.

Lionel Messi linkade skadad av planen när Barcelona bara fick 1-1 hemma mot Atlético Madrid och missade chansen att knappa in på ärkerivalen Real Madrid. Barcelona är kvar på tredje plats, tre poäng efter Real Madrid och en bakom Sevilla.

Celta Vigo tog höstens första seger efter 2-1 hemma mot Gijón. Iago Aspas satte segermålet på straff i slutminuterna. John Guidetti fick sitta på bänken hela matchen.