AIK säkrade topplacering

Publicerad 2016-02-18

Ishockey. AIK är klart för den hockeyallsvenska finalen, efter att ha besegrat Leksand med 4-3 på bortaplan. Med fem omgångar kvar att spela har AIK nu 18 poäng ner till tabelltrean Oskarshamn - som inte längre kan komma ikapp.

AIK fick en drömstart mot Leksand. Eric Norin och Michael Lindqvist såg med var sitt mål till att det stod 2-0 till gästerna från Stockholm redan innan fem minuter hade gått av den första perioden. Leksand gjorde sitt bästa, men för varje reduceringspuck dalalaget fick svarade AIK med ett nytt mål.

Johan Porsberger satte 3-4 i powerplay i slutet av den tredje perioden, men då återstod bara 40 sekunder och då var det för sent för hemmalaget att hinna kvittera också.

Leksand ligger kvar som femma i tabellen.

Mora slog Västerås med 5-3, Björklöven slog Vita Hästen med 2-1 och Pantern bortabesegrade Bik Karlskoga med 3-2. Det innebär att Pantern klättrade förbi Vita Hästen upp på åttonde plats i tabellen.