Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Svängig runda för Åberg i PGA-slutspelet

Daniel Kihlström/TT

Uppdaterad 11.02 | Publicerad 2024-08-16 22.39

Den svenske golfaren Ludvig Åberg ligger på –1 efter två dagars spel av den första slutspelstävlingen på PGA-touren. Arkivbild.

Stabilt spel av Alex Norén – en bergochdalbana för Ludvig Åberg.

Så kan den andra rundan av slutspelstävlingen på PGA-touren sammanfattas med blågula ögon.

Norén är två under banans par och Åberg ligger på –1 inför helgens spel.

Topp 70 på Fedex Cup-rankningen efter ordinarie säsong är kvalificerade för den första slutspelstävlingen i Memphis, men för att få spela den andra tävlingen nästa vecka krävs det att vara topp 50.

För Alex Norén – 42:a på rankningen inför tävlingen – är det ett viktigt delmål. Förutom fortsatt spel i slutspelet skulle en topp 50-placering även innebära att 42-åringen är kvalificerad till de absolut största tävlingarna på touren nästa säsong.

Lysande start

Under torsdagens första runda på TPC Southwind stämde inte mycket för Norén – han kom då in på tre slag över banans par. Bättre gick det under fredagen.

Norén fick en lysande start med två raka birdies innan enda plumpen för dagen kom på det femte hålet med en bogey. Därefter svarade Norén för fyra birdies och nio par, vilket gav 65 slag (fem under par). Med det är han –2 inför helgens två avslutande rundor.

Världsfyran Ludvig Åberg har ett mer gynnsam utgångsläge i slutspelet – 24-åringen låg sexa på rankningen inför stoppet i Memphis.

Han gick den första rundan på 71 slag (ett över par) men inledde fredagen med två raka birdies. Därefter var det länge rena rama bergochdalbanan för svensken. På hål 3 till 11 blev det visserligen två birdies, men även tre bogeys.

Världsettan i form

Efter tre par kunde dock Åberg svara för två raka birdies, men på hål 17 blev det en ny bogey. Efter ett avslutande par kunde han signera scorekortet för en 68-runda (två under par för dagen) och –1 sammanlagt efter två rundor och ligger därmed på en delad plats 42. En bit över honom återfinns Norén på delad 33:e plats.

Denny McCarthy, USA, och Hideki Matsuyama, Japan, leder på –11. Världsettan och Fedex Cup-ledaren Scottie Scheffler, USA, är nio slag under par.