Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Kalla: Skönt att det kommit en dom

Publicerad 2017-02-11

Skidor. I fredags föll domen mot den norska skidstjärnan Therese Johaug som stängs av 13 månader för dopning.

Nu kommenterar Charlotte Kalla beslutet.

– Det är en fruktansvärd situation och jag lider med henne. Men skönt att det har kommit en dom, säger hon till Expressen.

Norska skidförbundet beslutade att döma Therese Johaug till 13 månaders avstängning för dopning. Norskan själv kommenterade beslutet med att "det känns fel. Jag ska använda de närmaste dagarna till att tänka igenom vad jag ska göra tillsammans med min advokat."

– Jag lider mycket med henne, det har jag gjort hela tiden. Hon är en god vän och konkurrent och det har varit en fruktansvärd situation, det värsta en idrottare kan uppleva, säger Charlotte Kalla

– Samtidigt har jag förtroende för att de som har utrett det här har gjort det på ett riktigt sätt. Jag är glad att det har kommit en dom så att vi alla har något att förhålla sig till, fortsätter hon.

Om Kalla anser straffet är rimligt eller inte vill hon inte säga:

– Jag kan inte spekulera i om det är rätt eller riktigt, jag litar på de som har gjort bedömningen, säger hon till Expressen.

Norskan testade positivt för den anabola steroiden clostebol i höstas. Hon hade fått i sig det förbjudna ämnet genom en salva för sönderbrända läppar under ett träningsläger i Italien, där hon också dopningstestades.

Om domen inte överklagas kan Johaug vara tillbaka till säsongsstarten, världscupen inleds i Ruka den 24 november, och tävla i OS i Pyeongchang som invigs den 8 februari.

TT

Följ ämnen i artikeln