Dagens namn: Nils

Villa gick på ny bandymina

Publicerad 2016-01-05

Bandy. Bortamatch och tremålsunderläge mot serietvåan Villa. Då gjorde Vetlanda 6-1 på 45 minuter och vann med 6-4.

– Det är inte många lag som vänder 0-3 i Lidköping, sade fyramålsskytten Joakim Andersson.

Villa-Lidköping tappade ledningen i elitserien i bandy i och med förlusten borta mot Hammarby i lördags. På tisdagen trampade västgötarna på nästa mina, 4-6 hemma mot tabellsjuan Vetlanda, och har därmed inlett 2016 med två raka nederlag.

Villa tog programenligt ledningen med 3-0 i första halvlek men efter paus gick det mesta snett. Vetlanda gick i kapp till 3-3 och vände sedan 3-4 till 6-4 på lite mer än sju minuter i matchens slutskede. Joakim Andersson gjorde fyra av Vetlandas mål, varav tre från straffpunkten, när Villa drog på sig fyra utvisningar i andra halvlek.

– Jag tycker vi gör den bästa halvleken på väldigt länge. Vi bestämde oss efter Kungälvmatchen (6-7), där vi fallerade totalt, att vi bara skulle kliva ut och köra. Alla går in helhjärtat i dag, sade Andersson till Vetlanda-Posten.

Edsbyn förstärkte sin slutspelsplats tack vare 7-0 borta mot Sirius samtidigt som närmsta konkurrenterna under strecket, Kungälv (4-5 mot Tillberga) och Broberg (3-7 mot Bollnäs) förlorade. Edsbyn fördelade måskyttet på sju spelare. Sex av fullträffarna kom i andra halvlek.