Förlust för AIK – Gustafson spräckte stjärnans nolla

AIK:s målvakt Kristoffer Nordfeldt.

Han höll nollan i fem allsvenska matcher.

Sedan spräcktes Kristoffer Nordfeldts trend av Simon Gustafson.

AIK:s 0–2 mot Häcken blev också ett bakslag i kampen om spel i Europa.

AIK-målvakten har på sistone gjort flera matchavgörande räddningar men när Simon Gustafson höll sig framme var han chanslös.

Kristoffer Nordfeldt kunde bara titta på bollen när den hamnade i nätmaskorna. Sedan lyfte han upp armarna i en uppgiven gest.

Fint mål av Gustafson

Häckens mål i 56:e minuten satte stopp på 35-åringens magnifika trend med hållen nolla i drygt fem och en halv allsvensk match.

Och det var ett delikat mål som Gustafson bjöd på.

Mikkel Rygaard lyfte fint in frisparken och lagkompisen bara använde bredsidan för att styra in ledningsmålet på volley.

Gustafson njöt extra mycket av fullträffen, firade i riktning mot hemmafansen – vilket renderade i varning och att han är avstängd i mötet med Elfsborg den 19 oktober.

Tabellnian Häcken, som efter en tuff period tog andra raka segern, säkrade sedan fullpoängaren när Ali Youssef skickade in 2–0 i 73:e minuten.

– Vi kom ut och körde vår egen fotboll, vi krigade och sprang för varandra, säger Youssef till Max.

– För mig är det viktigt att vi vinner, att jag får bidra med målet som säkrade matchen är skönt.

”Små marginaler”

AIK-tränaren Mikkjal Thomassen:

– Det var en tajt match men Häcken var bättre, säger han till Max.

– Vi blev straffade på en frispark, där förlorade vi matchen men det var små marginaler.

Efter nio raka matcher utan förlust, varav åtta segrar, kom till slut ett nederlag för Solna-klubben. Tappade poäng som kan bli kostsamma i jakten efter spel i Europa.

Medan Malmö FF har grepp om SM-guldet, är Hammarby och Djurgården – som fick 1–1 hemma mot Kalmar FF – två poäng före AIK i tabellen.