Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ursula, Yrsa

Monegaskisk dominans i Austin – Leclerc vann stort

Publicerad 2024-10-20 22.47

Ferrari-föraren Charles Leclerc.

Charles Leclerc imponerade i Austins GP.

Formel 1-stjärnan vann stort i säsongens 19:e deltävling.

– Jag är väldigt glad, för det har inte varit en enkel helg, säger han.

Lando Norris startade från poleposition – men hade inget att sätta emot i kampen om segern i Austin, Texas.

Loppet kom i stället att handla om monegasken Charles Leclerc.

27-åringen briljerade och tog snabbt en ledning som han utökade och därmed fick ett rejält grepp om ytterligare en seger under säsongen.

Till slut var han överlägsen när han tog tredje vinsten för säsongen, efter tidigare triumfer på hemmaplan i Monaco i maj och i Italien i september.

– Jag har kämpat med känslan för bilen men jag hade självförtroende i loppet och det kändes mycket bättre i dag, säger han i Viaplays sändning.

Leclerc var 8,562 sekunder snabbare än tvåan och Ferrari-kollegan Carlos Sainz från Spanien.

Tävlingens mest spännande del handlade dock om kampen om tredjeplatsen mellan totalledaren Max Verstappen, Nederländerna, och tvåan Norris, Storbritannien.

– Det var en tuff duell och jag gjorde allt för att hålla honom bakom. Att få vara på pallen är ett bra resultat, säger Verstappen i Viaplays sändning.

Norris körde om ett par varv innan målgång men var utanför banan och bestraffades med fem sekunder, vilket innebar att Verstappen blev trea och Norris fyra.

– Jag har min åsikt men jag behöver inte säga det här, säger Verstappen.

Britten Lewis Hamilton, som blivit F1-mästare sju gånger, hade en tuff dag och försvann redan på andra varvet då han tog en kurva fel, vilket ledde till att han sladdade av.