Blåvitt föll – efter 19-åringens jättetavla

Publicerad 2024-07-07

Elis Bishesari stod för en jättetavla i förlusten mot Värnamo. Arkivbild.

Allsvensk återstart och ny tränare.

Då föll Blåvitt med 0–2 mot IFK Värnamo – efter en jättetavla från målvakten Elis Bishesari.

Stefan Billborn fick ingen flygande start på sin tid som huvudtränare i IFK Göteborg.

På ett blåsigt Finnvedsvallen åkte hans lag på en tung förlust mot Värnamo med 0–2. Allra tyngst var det för Blåvitts 19-årige målvakt, Elis Bishesari, som stod för en jättetavla och bjöd på öppningsmålet.

Efter en mållös första halvlek skulle det inte dröja länge i den andra innan olyckan var framme för IFK Göteborg.

I den 53:e minuten tog Bishesari emot en vanlig bakåtpassning, till synes utan någon större press. Men efter att ha fastnat med bollen i gräset och snubblat till, kunde Värnamos Johnbosco Kalu sno åt sig bollen och enkelt rulla in 1–0 för hemmalaget. Det var nigerianens sjätte mål på sex matcher.

Något vidare svar från ”Blåvitt” efter jättetavlan hann det knappast bli, för bara fyra minuter senare utökade Ajdin Zeljkovic till 2–0, som också blev slutresultatet.

IFK Göteborg, och Stefan Billborn, fick därmed sin återstart förstörd och ligger fortsatt precis ovanför kvalstrecket, på 13:e plats i allsvenskan.