Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Lukas

Svensk medaljmiss på EM – efter smakstarten

Publicerad 2024-10-17 12.16

Kristian Karlsson och Christina Källberg missade medalj i bordtennis-EM i Österrike. Det svenska mixeddubbelparet åkte ut i kvartsfinalen. Arkivbild.

Båda de svenska paren i herrdubbel är vidare till åttondelsfinal i bordtennis-EM i österrikiska Linz.

Sämre gick det i mixeddubbel.

Christina Källberg och Kristian Karlsson var på väg mot medalj när de föll ihop i kvartsfinalen.

Källberg/Karlsson hade 2–0 i set mot Frankrikes Prithika Pavade/Simon Gauzy och var bara en setvinst ifrån Sveriges första säkrade medalj i Linz. Då rasade den blågula duon ihop, förlorade tre raka set och fick se semifinalen gå upp i rök efter 2–3 i set (11–8, 11–7, 4–11, 9–11, 8–11).

Tidigare under torsdagen hade det franska paret också slagit ut Sveriges andra mixedlag Linda Bergström/Mattias Falck, även det efter en tuff femsetare.

För Kristian Karlsson lever fortfarande drömmen om en EM-medalj i dubbel. På herrsidan är han regerande Europamästare i par med Mattias Falck och det blev en bra start på mästerskapet för de två.

Falck/Karlsson gick vidare till åttondelsfinal efter klara 3–0 i set (11–8, 11–9, 11–6), mot Ukrainas Anton Limonov/Jaroslav Zjmudenko.

Truls Möregårdh och Anton Källberg avancerade också efter seger mot det dansk-kroatiska paret Anders Lind och Andrej Gacina med 3–0 i set.

Svenskarna var nära att slarva bort första set, trots flera setbollar, men vann till slut med 14–12. I andra blev det en ny knapp setvinst, 12–10, innan Möregårdh/Källberg fick bättre flyt i spelet och tog hem tredje med 11–4 för säkrat avancemang.