Liverpool till CL - Qarabag slog ut FCK

Publicerad 2017-08-23

Fotboll. FC Köpenhamn missar höstens Champions League efter färre gjorda bortamål (2-2) än azeriska Qarabag.

Liverpool är däremot tillbaka i CL för första gången på tre säsonger.

FC Köpenhamn förlorade första matchen mot Qarabaq med 0-1 och var tvunget att vinna returen på Parken. Anfallaren Federico Santander gjorde 1-0 strax före pausvilan med en nick över utrusande målvakten Ibrahim Sehic, som hamnade på mellanhand.

Qarabaq återtog initiativet i den 63:e minuten när Dino Ndlovu fick ta emot bollen i straffområdet och avsluta utom räckhåll för Robin Olsen. Den svenske landslagsmålvakten hade tidigare i matchen reflexräddat en nick från nära håll.

Bara tre minuter efter Qarabaqs ack så viktiga bortamål replikerade FCK. Anfallaren Andrija Pavlović överlistade gästernas offsidelinje och nickade in 2-1 för hemmalaget.

Qarabaq undvek fler baklängesmål och blev historiskt som första azeriska lag i CL. Inhemska ligan har man vunnit fyra säsonger i rad.

Det blir fem engelska lag i höstens Champions League. Liverpool hade med sig 2-1 från bortamötet med CL-debutanten Hoffenheim och rivstartade i returen på Anfield. Jürgen Klopps lag ledde med 3-0 efter 21 minuters spel, efter två mål av Emre Can och ett av Mohamed Salah. Förra säsongens Premier League-fyra vann till slut med 4-2 (sammanlagt 6-3).

Sedan tidigare är Chelsea, Tottenham, Manchester City och United (via Europa League) direktkvalificerade.

Lottning till gruppspelet sker på fredag klockan 18.00. En timme senare lottas Europa League.