Derbyt i Manchester slår rekord

Publicerad 2016-09-10

fotboll. Det kommer att slås rekord när derbyt mellan Manchesters storklubbar drar i gång under tidig eftermiddag i dag.

Det uppskattade värdet på spelarna hamnar en bra bit över 6 miljarder kronor och matchen kan mycket väl locka en miljardpublik.

De senaste dagarna har det mesta handlat om motsättningarna mellan tre av huvudrollsinnehavarna. Hur illa tycker egentligen tränarna Jose Mourinho and Pep Guardiola om varandra? Hur illa tycker Zlatan egentligen om Guardiola efter uppgörelsen i Barcelona för evigheter sedan? Vad tycker Guardiola om Zlatan idag?

Även om dramaturgi av det här slaget säkert kan spåras till antikens olympiska tävlingar så kan de under rätt förutsättningar fungera väldigt bra och så verkar vara fallet med matchen på Old Trafford. Intresset över stora delar av världen är enormt.

Enligt Premier League når den engelska ligans matcher i år 901 miljoner hushåll världen över och i den siffran ingår även pubar och sportbarer. Det gör det omöjligt att bedöma hur många som kommer allt följa matchen, men att miljardstrecket kommer att passeras är ganska troligt.

Enligt Fifa följde 695 miljoner hushåll VM-finalen mellan Argentina och Tyskland 2014 och med online-tittandet blev siffran lite över 1 miljard.

TT

Följ ämnen i artikeln