Pressade OS-mästaren: "En av mina bästa matcher"

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2024-07-30 10.54

Linda Bergström tog emot stående ovationer efter att ha slagits ut ur damernas singelturnering i OS i Paris.

Linda Bergström störde den regerande OS-mästaren Chen Meng. Men föll till slut med 1–4 i set i bordtennisens andra omgång, och är utslagen.

– En av mina bästa matcher någonsin, säger Bergström.

Svenskan, seedad 21:a i OS, tog överraskande hem första set, 11–8, inte minst tack vare ett vägvinnande defensivt spel. Då såg andraseedade Chen Meng skakad ut.

– Första set var riktigt bra. Jag tog sex raka poäng tror jag och fick matchen dit jag ville. Sedan är det synd att jag inte lyckas hålla uppe det bättre i andra, där känner jag att matchen svängde, säger Linda Bergström.

– Jag tror att jag hade behövt få press på henne där så att hon kunde bli lite mer nervös.

Kinesiskan har både rutin och teknisk briljans för att klara av pressade lägen. Hon vann andra och tredje set relativt enkelt (11–4, 11–7) och höll sedan nerverna i styr i det hårda fjärde setet när hon vid likaläge, 9–9, vann två raka bollar för ännu en setvinst.

Sista set var tajt, men världsfyran Chen tog till slut hem det med 11–8.

Bergström, som spelar i franska Saint-Quentin och hade den högljudda läktaren på sin sida matchen igenom, är trots allt nöjd med sin insats.

– Det är en av mina bästa matcher som jag har spelat. Tråkigt att jag inte fick en annan lottning när jag känner mig i den här formen, säger Bergström.

Tre av fyra svenska spelare är därmed utslagna i singeln. Truls Möregårdh är det sista svenskhoppet och möter på onsdagen kinesiska världsettan Wang Chuqin i herrsingeln.