Zlatan nätade i PL-debuten

Publicerad 2016-08-14

Fotboll. Zlatans säsong i Manchester United har fått en flygande start. Community Shield-titeln följdes upp med ett mål i 3-1-segern i premiären i Premier League.

Brassen Coutinho blev matchvinnare när Liverpool vann direkt i toppmötet med Arsenal.

Zlatan Ibrahimovics debut för Manchester United i Premier League är avklarad - och blev den bästa tänkbara. Han målade direkt i mötet med Bournemouth, till tränaren José Mourinhos stora glädje.

Svensken drev upp bollen på offensiv planhalva och från en position snett till höger utanför straffområdet, tryckte han in 3-0-målet med ett skott från 25 meter. Dessförinnan hade 34-åringen en farlig frispark som Artur Boruc i Bournemouth enhandsräddade.

En klack, på klassiskt Zlatan-manér, spelade dessutom snyggt fram Wayne Rooney till ett läge, en fingervisning om vad engelska fotbollsfans kan vänta sig.

– Vi var inte hundra procent i dag, men det var en bra start, sade Ibrahimovic efter matchen, och förklarade även hur det är att komma till en ny klubb.

– Det är inte lätt. Allt är nytt för mig, laget, klubben och miljön. Men långsamt kommer jag in i det, det är bara att spela mitt spel.

Svag första halvlek

Wayne Rooney tycker värvningen av Zlatan Ibrahimovic har skapat ett intressant drag kring laget.

– Vi är alltid optimistiska kring att vinna, men vi har gjort en riktig satsning i år genom att ta in Zlatan och ett par andra spelare, sade han.

Manchester United hoppas få till en bättre säsong i år, och vara med och slåss om guldet. Stora förhoppningar sätts på Ibrahimovic som redan nickat hem första titeln för säsongen, 2-1 i Community Shield mot Leicester.

Annars började Manchester-laget svagt och första halvlek var chansfattig men de för dagen vitklädda lyckades ända få in 1-0 genom Juan Mata i den 40:e minuten. Simon Francis i Bournemouth hemåtpassning var på tok för kort och Mata kunde rulla in bollen i öppet mål.Wayne Rooney nickade in 2-0-målet.

Skadat Arsenal förlorade

Det var målfest på Emirates Stadium mellan Arsenal och Liverpool, där matchens lirare Coutinho gjorde två mål i Liverpools 4-3-seger. Det första på en vacker frispark i vänstra krysset, medan mål nummer två tryckte han in efter ett inlägg från höger. Liverpool gjorde även 4-1 genom Sadio Mané, nyförvärv från Southampton, innan Arsenal påbörjade sin upphämtning.

Men trots två reduceringar, var man aldrig riktigt nära en kvittering.

Flera skador kom att störa London-laget inför matchen och tränaren Arsene Wenger tvingades, i avsaknad av backarna Per Mertesacker, Gabriel och Laurent Koscielny (brist på speltid), spela med ett oerfaret mittbackspar.

TT