Andersson redo för aggressivt Nederländerna

Publicerad 2017-10-09

Fotboll. Förbundskapten Janne Andersson vet vad som väntar Sverige i Amsterdam.

Ett aggressivt och högt pressande Nederländerna.

– Den här gången krävs det inte så jättemycket fantasi, säger han inför tisdagskvällens VM-kvalmöte.

Förutsättningar är givna. Nederländerna måste vinna med minst sju mål mot Sverige för att ta över andraplatsen i VM-kvalgruppen.

Premisserna gör att den svenske förbundskaptenen Janne Andersson kallar matchen i Amsterdam för "speciell".

Men så mycket mer än så är de inte.

Andersson planerar nämligen inte att göra några större ändringar i upplägget till kvalavslutningen på Amsterdam arena.

"Attackerande Nederländerna"

– Det är klart det är en speciell typ av match när ett lag behöver göra ett visst antal mål. Vi förväntar oss ett offensivt och attackerande Nederländerna, säger han.

– Sedan ändar det i grunden inte så mycket vårt sätt att spela. Vi har mött lag med liknande spelsätt och har idéer hur vi ska möta dem. Så vissa delar gör att det kanske blir en speciell match men som helhet handlar vårt fokus om hur vi ska spela.

Motmedel finns, så klart.

Och en del i sättet hur Sverige ska möta Nederländerna innebär att spelarna ska vara extra noggranna vid målvakten Robin Olsens straffområde.

Tydlig plan

– Det kommer verkligen gälla nu, att försöka hålla dem borta från vårt straffområde så mycket som möjligt inledningsvis och ha en tydlig plan för det. Sedan kan man inte förutse allt. men jag tror på ett aggressivt Holland som kommer pressa högt. De kommer inte låta oss stå och rulla boll, säger Andersson.

– Där får vi ha en idé kring hur vi ska hantera, och det kommer vi att ha.

För Sveriges del handlar dock inte matchen i Amsterdam om att hålla nere siffrorna. Janne Andersson & Co går in för att vinna matchen. Och om landslaget får en hjälpande hand av Vitryssland, som möter Frankrike i Paris, kan tisdagskvällen resultera i en direktplats till VM-slutspelet i Ryssland. Men då krävs det att Sverige tar fler poäng i Amsterdam än vad fransmännen gör i Paris.

Amsterdam, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln