Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Granqvist gillar utmaningen som väntar

Publicerad 2017-03-26

Fotboll. EM-vinnaren Portugal och stjärnan Cristiano Ronaldo.

Det är motståndet som väntar för Sverige härnäst.

– Hoppas vi kan bygga vidare på tron vi har i gruppen, säger Andreas Granqvist.

Dagen efter 4-0-segern i VM-kvalet mot Vitryssland bestod av två saker: lättare träning och en flygresa över delar av Atlanten.

I Funchal på Madeira väntar ett träningsmöte med Portugal.

Och det är ett perfekt motstånd, enligt Sveriges lagkapten Andreas Granqvist.

– Det kommer att bli skoj. Det är alltid skoj att testas med de bästa i världen och det här kommer att bli ett stort test för oss. Hoppas vi kan bygga vidare på den här tron vi har i gruppen, säger han.

– Tidigare mötte vi skickligare nationer och åkte på förluster, men det känns som att vi har en bra känsla i laget och jag tror vi kan mäta oss mot vilket lag som helst.

"Ett bra test"

Utöver att matchen är ett bra test anser Granqvist att det även är bra förberedelser inför det som väntar i sommar. Den 9 juni är det nämligen dags för nästa VM-kvalmatch, och då är det gruppettan Frankrike som väntar hemma på Friends Arena.

– Det är alltid viktigt att få ihop laget och spela så mycket möjligt. Framför allt mot sådana här nationer. Det är ett bra test, och det blir säkert en liknande match som den mot Frankrike, säger han.

"Bättre på allt"

TT: Vad behöver ni bli bättre på?

– Vi måste bli bättre på allt, säger Granqvist och blickar omgående fram mot kvalmötet med Frankrike.

– Vi måste spela som vi gjorde borta. Vi måste vara stabila bakåt och inte ge dem några ytor. När vi väl har bollen måste vi våga spela, och det tycker jag att vi gjorde riktigt bra i Paris. Det måste vi bygga vidare på.

TT: Hur blir man bättre som landslag?

– Det handlar om alla ska veta sina roller och sedan att ha tydliga idéer kring hur vi ska agera offensivt och defensivt. Nu har vi fått in en tro i gruppen, alla vet sina roller och då har vi fått resultaten med oss.

Matchen mot Portugal spelas på tisdag med avspark klockan 20.45.

TT

Följ ämnen i artikeln