Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Guidetti bänkad när Celta föll

Publicerad 2016-08-22

Fotboll. John Guidetti fick ingen rolig start på säsongen.

Det blev en knapp halvtimme på planen när hans Celta Vigo blev Leganés första skalp någonsin i spanska ligan, 1-0.

Landslagsanfallaren John Guidetti fick inleda säsongen i den spanska ligafotbollen på Celta Vigos bänk - och när han kom in avgjorde Leganés matchen.

Trots att Celta Vigo inte fick hål på nykomlingen, som aldrig tidigare spelat i Primera División, hemma på Estadio de Balaídos dröjde det till den 66:e minuten innan den 24-årige svensken fick chansen.

Han ersatte nyförvärvet Pione Sisto från Midtjylland, en av två startande danskar (Daniel Wass var den andre), men det blev inget dröminhopp. Celta Vigo förde spelet matchen igenom men Leganés skapade väl så heta chanser - och därför var det logiskt att det var bortalaget som gjorde matchens enda mål. Historisk målskytt: den 28-årige högerbacken Víctor Díaz.

När Las Palmas vann borta mot Valencia, 4-2, nickade nyförvärvet Kevin-Prince Boateng med kraft och precision in lagets tredje mål. Ghananen med den brokiga karriären - Hertha Berlin, Tottenham, Dortmund, Portsmouth, Milan, Schalke, Milan, Las Palmas - är därmed den ende aktive spelaren som har nätat i Bundesliga, Premier League, Serie A och Primera División.

TT

Följ ämnen i artikeln