Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Helge

V75 rätt val för Strong Boy

Publicerad 2013-01-26

Joakim Lövgren valde V75 på Halmstad före Prix de Luxembourg på Vincennes utanför Paris för Strong Boy D.E.. Med facit i hand ett klokt beslut.

– Om alla hästar vore som honom vore det enkelt att vara tränare. Han tycker allt är roligt, sade Lövgren nöjt efter segern i gulddivisionen.

Strong Boy D.E. hade på papperet en mycket passande uppgift på Halmstadtravet. De värsta konkurrenterna startade från bakspår och fick problem under vägen medan Strong Boy D.E. sin vana trogen sprintade till ledningen.

– Första 500 meterna gick som planerat, sedan blev Bowling Inferno som satt utvändigt oss lite väl pigg, men det gick bra ändå. Jag såg att Saston galopperade 500 meter kvar och då var det bara att kila undan, berättade Lövgren efter loppet.

Ett annat hot på förhand, Spring Erom, blev störd från start och orkade inte när han styrdes ut för attack på slutvarvet.

"Sneglar mot Frankrike"

– Hade vi startat i Paris hade det blivit från bakspår vilket är svårt även där. Men han har lopp framöver i Frankrike som vi sneglar mot. Samtidigt är han inkvalad till V75-finalen med fina pengar och det är onödigt att gå över ån efter vatten, sade Lövgren.

Strong Boy D.E. har hunnit bli tio år gammal och har tjänat drygt 4,5 miljoner kronor men ser inte ut att lida av några ålderskrämpor alls. Lövgren strödde lovord över sin adept.

– Han tycker det är kul att träna, tävla och resa, han tycker om att busa i hagen, han tycker att allt är roligt. Om alla hästar vore som honom skulle det vara enkelt att vara tränare.

Imponerade gjorde också Havbergs Mimi. Hon vann på 1.13,2/1640a i Klass I efter en mycket snabb öppning, första 500 meterna travades efter 1.08,4, det brukar betyda mjölksyra till slut men hon höll säkert undan från ledningen. Tränaren och uppfödaren Sören Bertilsson från Klippan var minst lika nöjd som Lövgren.

"Bra, men speciell"

– Det ska ju inte gå att vinna efter en öppning. Hon är bra men också speciell. Jag har kört in över 400 unghästar genom åren men henne klarade jag inte av. Jag fick lämna henne till Conrad Lugauer och hans personal som gjorde ett bra jobb med henne. Nu ska jag hem och fira med ett glas champagne i badbaljan, sade han nöjt.