Atletico Madrids Koke försöker lugna ner supportrarna och ber dem sluta kasta in föremål.

Skandalscener utspelade sig i Madridderbyt mellan Real Madrid och Atlético Madrid.

Flera föremål kastades in på planen, och matchen tvingades avbrytas.

Spelare och tränare fick försöka lugna ner situationen, innan de lämnade planen.

Det var uppladdat för en riktig fotbollsfest när säsongens första Madridderby skulle gå av stapeln på ett fullsatt Wanda Metropolitano.

Men i stället slutade det hela i en stor skandal.

Det var i den 68:e minuten som flera föremål, däribland tändare, kastades in mot Real Madrids målvakt, Thibaut Courtois. Belgaren, som mellan 2011 och 2014 spelat för Atletico, hade några minuter tidigare hånat kortsidan i samband med Real Madrids ledningsmål, vilket inte uppskattades av Atléticosupportrarna.

Kastade tändare

Efter att föremål börjat kastats in försökte Courtois uppmärksamma domaren om det hela, vilket inte uppskattades av hemmapubliken. Det hela eskalerade då i stället, och ännu fler föremål kastades in mot Real Madrid-spelarna.

Domare Mateo Busquets Ferrer valde då att samla tränarna för de båda lagen för att meddela att matchen skulle bli avbruten, för att sedan kalla ner spelarna till omklädningsrummen.

Atlético Madrids tränare Diego Simeone och flera spelare sprang då ut till kortsidan, för att få sina supportrar att lugna ner sig.

Kvitterade till oavgjort

Drygt 20 minuter efter att matchen avbrutits kunde den sedan återupptas. Vid avbrottet var ställningen 1–0 till Real Madrid, efter att mittbacken Éder Militão satt dit ledningsmålet i den 64:e minuten.

Men på tilläggstid skulle inhoppande Ángel Correa kvittera, och fixa en poäng till hemmalaget. Matchen slutade 1–1.