Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Räddade poäng i slutminuten: Kan vara avgörande

Ingela Ahlberg/TT

Uppdaterad 18.41 | Publicerad 16.49

Värnamos Simon Thern, till vänster, firar 1--1-målet mot Djurgården.

Simon Thern räddade en viktig poäng för Värnamo i bottenstriden i allsvenskan genom mål i slutsekunderna mot Djurgården.

– En poäng kan vara helt avgörande i slutändan, säger han.

Samtidigt som Värnamo tog emot Djurgården spelade Halmstad hemma mot Norrköping. Både Värnamo och Halmstad tog varsin poäng – viktiga poäng i bottenstriden där Halmstad är på kvalplats på 24 poäng och Värnamo på tolfte plats med 25.

Men då har inte IFK Göteborg (24 poäng) spelat sin match i den 25:e omgången av 30.

Kalmar FF är kvar på näst sista plats med 22 poäng, efter förlust mot Elfsborg med 1–3 och sist ligger Västerås på 19 poäng, dock med en match mindre spelad.

”Var kylig”

Värnamo var på väg att tappa poängen när Djurgården gjorde 1–0 i den 81:a minuten (Dennis Hümmet). Men i den fjärde tilläggsminuten fick Värnamo en chans, som man tog.

– Jag flippar fram en boll och får sen löpa fram och igenom (försvaret) och var sen kylig, säger Simon Thern om 1–1-målet till Max.

– Det var skönt så klart, men jag har lite blandade känslor, för jag tycker att vi var så mycket bättre än dem i andra halvlek. Men att vi lyckas knipa en poäng här det får vi ta med oss och jobba vidare med. En poäng kan vara helt avgörande i slutändan.

Skadebekymmer

Djurgården är kvar på andra plats i den allsvenska tabellen bakom Malmö FF, men AIK som vann Stockholmsderbyt över Hammarby, är bara en poäng efter. Hammarby är fyra, ytterligare en poäng bakom.

Mer bekymmersamt än tabelläget kan vara att Djurgården fick två spelare skadade – bara fyra dagar före Conference League-matchen mot Linz. Kaptenen Marcus Danielsson fick utgå redan efter en knapp kvart efter att ha nickat ihop med en Värnamospelare. Och Jacob Rinne kom inte tillbaka på planen efter paus på grund av skadebekymmer.

Däremot är inte Hümmet orolig för sitt lår, trots att han tecknade för byte direkt efter målet.

– Det var mest för säkerhets skull, jag kände lite i låret i första halvlek och det blev värre och värre, säger han till Max.

Halmstad och Norrköping spelade en mållös match på Örjans Vall. Det innebar att Norrköpings 155 allsvenska matcher långa svit, med mål i varje match, nu bröts. Senast som Norrköping spelade 0–0 var den 28 juli 2019 mot IFK Göteborg.