Chelseaspelarnas ilska – efter rasistramsan

Kasper Ljungström/TT

Uppdaterad 10.42 | Publicerad 07.54

Enzo Fernández, till vardags i Chelsea, får motta stor kritik efter den rasistiska ramsa han sjöng efter finalvinsten i Copa América. Arkivbild.

Enzo Fernández sände live när de argentinska spelarna sjöng en rasistisk ramsa om franska spelare.

Något som inte mottogs väl av hans franska lagkamrater i Chelsea – som avföljde honom på Instagram.

Fifa har nu startat en utredning kring händelsen.

Det var efter Argentinas vinst emot Colombia i finalen av Copa América som livesändningen startades. Bland annat sjöng de argentinska spelarna hur de franska spelarna egentligen är från Angola.

Enzo Fernández var den som sände live, och som fått bära en stor del av skulden för händelsen. Nu har flera av hans franska lagkamrater i klubblaget Chelsea – Benoît Badiashile, Malo Gusto, Axel Disasi och Wesley Fofana – alla avföljt Fernández på Instagram.

Dessutom har Fofana uttalat sig på X och fördömer ramsan.

”Fotboll under 2024: Hämningslös rasism”, skriver han.

Bad om ursäkt

Under natten till onsdag bad Fernández om ursäkt för händelsen, och skrev att ramsan på klippet inte speglar hans värderingar.

”Ramsan är oerhört stötande och det finns såklart ingen ursäkt för att använda den typen av språk. Jag är emot alla typer av diskriminering och vill be om ursäkt för att jag blev uppslukad av euforin i stunden under vårt Copa América-firande”, skriver argentinaren på Instagram.

Fifa startar utredning

Nu meddelar Fifa att händelsen utreds.

”Fifa är medveten om den video som cirkulerar i sociala medier och incidenten är under utredning. Fifa fördömer alla typer av diskriminering av alla människor, däribland spelare, supportrar eller domare”, skriver förbundet i ett uttalande.

Även Chelsea fördömer det hela på sin hemsida.