Dagens namn: Bernhard, Bernt

Het gruppfinal väntar i cupen

Publicerad 2015-03-01

Det är dukat för en het gruppfinal mellan AIK och Hammarby i svenska cupen på lördag. Efter 1-1 mot Landskrona måste Hammarby vinna den matchen för att gå vidare till kvartsfinal.

Landskrona tog tidigt ledningen efter en hörna där bollen stöttes i i eget mål av Hammarbys målvakt Johannes Hopf. Efter en tempofattig första halvlek blev det bättre fart på hemmalaget efter paus och de dryga 10 000 på läktarna fick äntligen jubla efter 67 minuters spel då Amadaiya Rennie kvitterade. Matchen slutade 1-1 och hammarby är därmed två poäng efter AIK i gruppen. Seger i det kommande derbyt krävs för avancemang.

Hammarbytränaren Nanne Bergstrand var inte nöjd.

– Vi kan så mycket bättre. För många spelare underpresterade. Vi har mycket att fundera på, sade Nanne Bergstrand till SVT.

Division 1-laget Norrby överraskade mot Djurgården och vann med 4-2. Norrbys Richard Yarsuvat svarade för ett hattrick. I samma grupp vann Norrköping med 2-0 mot Ängelholm och säkrade därmed en plats i kvartsfinalen.

Gefle tog andra raka segern i cupspelet när Varbergs besegrades med 2-1 på hemmaplan. Segermålet inslaget på tilläggstid genom inhoppande 17-åringen Tshutshu Tshakasua. I samma grupp blev Marcus Pode matchvinnare när hans Örebro vann mot Dalkurd med 1-0 i snöyran på Domnarvsvallen. I nästa omgång väntar gruppfinal mot Gefle.

Helsingborg vann med klara 4-0 borta mot Västerås och toppar därmed sin grupp.