Målvakten bäst när Sävehof föll stort

Micke Larsson/TT

Publicerad 2020-03-08

Målvakten Sofie Börjesson, som är uttagen till EM-kvalet mot Tjeckien senare i mars, var Sävehofs bästa spelare i storförlusten mot Bella Gulldéns franska klubb Brest i sista omgången av Champions Leagues gruppspel.

Sävehof var chanslöst i Champions Leagues avslutning. Bella Gulldéns franska klubb Brest vann med 29–17 i Partille, efter 17–5 i paus.

Målvakten Sofie Börjesson var bäst i Sävehof. Landslagsspelaren Johanna Forsberg tvingades utgå med en fotskada.

Sävehof är regerande svenska mästare, men har haft en jobbig säsong hittills. Laget från Partille, utanför Göteborg, blir "bara" trea i handbollsligan SHE:s grundserie. Det står klart redan före sista omgången på fredag.

I Champions League gick Sävehof visserligen vidare från det första gruppspelet. Men i huvudrundan slutar man sist, med bara en seger på tio matcher.

Brest, med Bella Gulldén som spelmotor i början av matchen, drog ifrån till 14–2 innan Sävehof kom i gång.

Stukning

I tionde minuten fick Johanna Forsberg en smäll på vänster fot och tvingades bryta matchen. Men efteråt gav mittsexan lugnande besked.

– Det är nog ingen fara. Bara en liten stukning, säger Forsberg, som tror sig bli spelklar igen inom några dagar.

Sävehof var bättre i andra halvlek. Men då hade ju Brest också en stor ledning att luta sig mot.

Klart bäst i hemmalaget var målvakten Sofie Börjesson, som är uttagen i landslaget till EM-kvalet senare i mars (men inte till OS-kvalet).

– Hon gör en jättebra match, framför allt på avslut från sex meter, säger förbundskapten Henrik Signell som fanns på läktaren.

"En match i taget"

Själv var Börjesson mest missnöjd med de många insläppta målen. Hon vill inte heller titta för långt fram mot slutspelet.

– Vi kommer att ta en match i taget, säger Sofie Börjesson om Sävehofs inställning till vårens avgörande.

Bella Gulldén bidrar med uppmuntrande ord om sin moderklubb.

– Det finns potential. Sävehof har ett ungt lag som gick vidare i Champions League. Det behöver svensk handboll, säger Gulldén.