Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Petad Durmaz hoppas på speltid

Publicerad 2017-03-23

Fotboll. Efter en framgångsrik höst hamnade han plötsligt utanför Toulouses startelva.

Nu hoppas Jimmy Durmaz på spel i Sveriges VM-kval mot Vitryssland.

– Träningarna har gått fantastiskt bra för mig, säger han.

2017 har så här långt inte varit i Jimmy Durmaz smak. Mittfältaren har bara startat tre ligamatcher i franska Toulouse - utbytt i samtliga - och allra senast, hemma mot Rennes, fick han inte ens en plats på bänken.

En märklig utveckling kan tyckas då mittfältaren hade en stark höst och fick plats i höstens lag.

– Ja, vad har hänt? Ni får ringa mina tränare och fråga. . .

– Klart det inte är optimalt att man inte får spela. Det känns konstigt att inte spela när man har haft en fantastisk höst, där det gick bra för laget och för mig personligen.

"Tufft"

Mittfältaren har haft samtal med tränaren Pascal Dupraz, försökt att ta reda på varför speltiden minskat men vad som har sagts där stannar just där.

I stället har Durmaz bestämt sig för att träna till sig speltid i klubblaget.

– Det tufft men det är inget problem. Jag vet att jag är tillräckligt bra. Jag jobbar hårt på träningar och kör mycket extra för att hålla mig i form. Det är så man får tackla det, säger han.

"Tillräckligt bra"

Och det är samma sak som gäller i landslaget.

Trots att förbundskapten Janne Andersson ser regelbunden speltid som en viktig parameter vid laguttagningar hoppas 28-åringen på att bra träningar ska resultera i en startplats i VM-kvalet mot Vitryssland på lördag.

– Jag kör som jag alltid kör. Jag har kul på träningarna. Nu har jag fått starta några matcher i rad och den platsen känns bra för mig, säger han.

– Det är bara fortsätta visa fram fötterna och visa att man är tillräckligt bra för att starta. Det gör man genom att ha kul och spela fotboll.

TT

Följ ämnen i artikeln