Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Effektivt Blåvitt krossade Sundsvall

Publicerad 2017-05-22

Fotboll. IFK Göteborg gjorde mål på allt och lite till mot Gif Sundsvall.

4-0 var inte särskilt logiskt men innebar säsongens tredje trepoängare för Blåvitt.

Sundsvall dominerade första halvlek hemma på Idrottsparken, hade ett bollinnehav på 69 procent och skapade flest målchanser.

Ställningen i halvtid?

3-0 - till IFK Göteborg.

– Vi får väl vara ödmjuka och säga att 3-0 inte speglar matchen, men vi tar det. Vi har väl gjort tre mål på två chanser, kan man egentligen säga, sade Tobias Hysén till C More efter 45 spelade minuter.

Hysén nådde 100

Det var Hysén själv som fick de två chanserna han pratade om. Den första omsatte anfallaren till 1-0 när han knäade in sin egen retur i 32:a minuten, den andra skruvade han in med vänsterfoten fram till 3-0 strax före paus. Det var mål 100 och 101 i allsvenskan för 35-årige Hysén.

Däremellan satte Emil Salomonsson 2-0-målet på straff i 34:e minuten. Domaren Kristoffer Karlsson blåste den till synes billiga straffen efter att Marcus Danielsson knuffat Mikael Boman i straffområdet.

– Jag vetefan hur han kan blåsa för det, då ska det bli tio straffar per match. Så där gör alla backar i hela världsfotbollen och det blir inga straffar då. Väldigt konstigt tycker jag, sade Danielsson till C More.

Han var, med tanke på matchbilden, smått chockad över resultatet i paus.

– Det är helt sanslöst. Jag förstår inte hur det kan stå 3-0.

Albæk satte fyran

Andra halvlek blev sedan odramatisk. Mads Albæk sköt 4-0 i slutminuterna och fullbordade en oväntad målfest mot Giffarna, som hade hållit nollan i drygt sex och en halv timme inför matchen.

Segern gör att IFK Göteborg går upp på 13 poäng och är ny tabelltia, efter att bland annat ha passerat just Sundsvall.

– Det var en bra dag, summerade IFK-tränaren Jörgen Lennartsson matchen i C Mores sändning.

TT

Följ ämnen i artikeln