Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Simon, Simone

F1-stjärnan skriver historia: "Stort"

Publicerad 2024-10-25 12.26

Fernando Alonso blir historisk på söndag.

Under helgen kommer F1-legendaren Fernando Alonso att bli historisk.

När starten för Mexikos GP går kommer han att göra sitt 400:e F1-lopp – något som ingen annan tidigare lyckats med.

– Ett bevis på hur mycket jag älskar den här livsstilen, säger spanjoren till podcasten ”Beyond The Grid”.

Aston Martins säsong i F1-karusellen har varit medioker. En femteplats i konstruktörsmästerskapet, och ständigt i mitten av fältet.

Därmed har det inte funnits många anledningar till att fira. Förrän nu.

Under helgen avgörs Mexikos GP och för en av stallets förare, Fernando Alonso, blir det allt annat än en vanlig racehelg.

När lamporna släcks på ”Autodromo Hermanos Rodríguez” i Mexico City kommer spanjoren att bli historisk. 43-åringen gör då sitt 400:e lopp i karriären, vilket ingen annan förare någonsin kommit upp i.

– Att nå 400 nu är stort, säger han till podcasten ”Beyond The Grid” och fortsätter:

– Jag vet att ingen har lyckats med det här innan mig. Kanske kommer någon att göra det i framtiden, men inte många. Kanske fem eller tio förare. Det här visar bara min kärlek för racing och för formel 1. Det är ett bevis på hur mycket jag älskar den här livsstilen.

Tvåa på listan ligger Kimi Räikkönen med 353 starter, medan Lewis Hamilton med 351 starter är närmast av de förare som fortfarande är aktiva.

Alonso inledde sin karriär i sporten som tonåring, i stallet Minardi, år 2001. Sedan dess har det blivit 22 säsonger, där han vunnit två VM-titlar år 2005 och 2006.

I år har Alonso skrapat ihop 62 poäng och ligger nia i förarställningen. Hans stallkamrat Lance Stroll har bara lyckats samla ihop 24 poäng.