Dagens namn: Lukas

Island leder efter en halvlek

Publicerad 2016-06-27

Fotboll. England chockstartade mot Island.

Redan efter tre minuters spel fick England straff och den slogs in perfekt av lagkaptenen Wayne Rooney.

Men Island reste sig direkt - kvitterade tre minuter senare och tog också ledningen i den 18:e minuten.

Vassare och bättre offensiv. Det var vad förbundskapten Lars Lagerbäck ville se av Island i åttondelsfinalen mot England.

Så blev det också - trots att Island fick en mardrömsstart.

Raheem Sterling fälldes av målvakten Hannes Halldórsson i matchinledningen och Wayne Rooney svarade för 1-0 på den efterföljande straffen.

Men den engelska glädjen blev kortvarig.

1-1 kom i den sjätte minuten genom Ragnar Sigurdsson, sedan Kári Árnason nickskarvat ett inkast.

Och islänningarna var inte nöjda med detta.

Efter ett fint anfall avslutade Kolbeinn Sigthórsson - som fick oväntat mycket tid på sig av det engelska försvaret - och gav Island ledningen.

Engelsmännen ägde bollen mest, men Islands försvar var välorganiserat. Island kunde gå till halvtidsvila med 2-1 i ryggen.

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck valde att inleda åttondelsfinalen med samma startelva som i gruppspelsmatcherna.

Roy Hodgson gjorde nya förändringar i startelvan. En av dessa var att Wayne Rooney var tillbaka från start, och det innebar att Manchester United-spelaren tangerade David Beckhams rekordnotering i antal landskamper för utespelare (115).