Erabi slog till igen – men fick inte sista ordet

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2024-09-16 21.05

Hammarbys Jusef Erabi (till vänster) firar 1–0-målet med Montader Madjed.

Han slår gärna till när det gör som allra ondast hos motståndaren, Hammarbys Jusef Erabi.

Fråga IFK Göteborg. Eller än mer aktuellt, spelarna i IFK Norrköping.

U21-landslagsmannen jobbar som bäst på tilläggstid – men den här gången fick en annan poängräddare – Vito Hammershöy-Mistrati – sista ordet i 1–1-matchen.

När Hammarby avgjorde med matchens enda mål borta mot Göteborg i förra allsvenska omgången hette segerskytten och trepoängsmakaren Jusuf Erabi.

Matchminuten: 90+11.

Hemma på Tele 2 arena tog han inte lika lång tid på sig att bryta dödläget mot IFK Norrköping, men när han väl gjorde det sved det rejält hos Andreas Alms manskap.

Den första halvleken var inne in sin andra och sista tilläggsminut. Norrköpings högerback Yahya Kalley hängde inte med Montader Madjed, vars inlägg slogs mot den bortre stolpen.

På rätt plats igen

Vem där? Erabi, förstås.

– Fantastiskt skönt. Jag känner att jag har bra yta, de följer inte med ordentligt. Jättefin boll, man måste vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Det var bara att trycka in den, säger Erabi till TV4 Play om nicken som gav Hammarby 1–0.

Och om passningen. Precis som mot Göteborg stod Madjed för framspelningen.

Tungt för Norrköping som gjorde en stark halvlek, med flera klara chanser (Christoffer Nyman, Jesper Ceesay, Dino Salihovic).

– Alltid tufft när det sker på slutet. De får en bra push in i omklädningsrummet och vi tvärtom. Vi matchar dem bra, men resultatet styr tanken, säger tränare Alm.

Det styr även matcher.

Serietvåan behövde inte ägna andra halvlek åt att jaga målet som gav tre poäng, inte heller tillfredsställa sina supportrar med ett ledningsmål.

Sen kvittering

Det var kanske problemet. Hammarby trodde att jobbet var gjort. Ett hungrigt Norrköping forcerade och producerade mängder med möjligheter till en kvittering.

Och Hammarby är inte Hammarby om det inte bjuds på en och annan defensiv virrighet.

Med tre minuter kvar kontrade Norrköping in 1–1 genom inhopparen Vito Hammershöy-Mistrati.

En viktig poäng för bottenlaget som nu har fem poäng ned till Värnamo under nedflyttningsstrecket. Dansken är en riktig poängfixare. Tre av fyra mål den här säsongen har gett poäng åt IFK Norrköping.

– Det är tillfälligheter, men jag har en stor tro på att jag kan komma in som en ”super-sub”. Det är tufft att börja på bänken, men när jag kommer in har jag en tro på att jag kan göra skillnad, säger han till TV4 Play.