Dagens namn: Tore, Tor

Kulusevski och Son bakom "Spurs" derbyvändning

Uppdaterad 15.38 | Publicerad 14.20

Dejan Kulusevski, mitten, och Tottenham kunde jubla efter att ha vänt Londonderbyt hemma mot West Ham i Premier League.

Dejan Kulusevski och Son Heung-Min låg bakom Tottenhams vändning och 4–1-seger i Londonderbyt hemma mot West Ham i omstarten av Premier League-fotbollen.

Dejan Kulusevski förblev mållös i Sveriges Nations League-matcher borta mot Slovakien (2–2) och Estland (3–0) tidigare i oktober. I omstarten av den engelska ligafotbollen visade den 24-årige stjärnyttern däremot att målformen från slutet av september konserverats.

Efter att Mohammed Kudus gett West Ham ledningen efter en dryg kvart kvitterade Kulusevski för Tottenham i den 36:e minuten, ett skott med vänstern som gick via båda stolparna och i nät. Målet var svenskens andra på tre ligamatcher efter att han satt sitt första PL-mål för säsongen i 3–0-segern borta mot Manchester United för tre veckor sedan.

Hemmalaget rivstartade sedan den andra halvleken och gick från 1–1 till 4–1 på åtta minuter efter mål av Yves Bissouma och Son Heung-Min samt ett självmål av West Hams målvakt Alphonse Areola vars händer var sist på 3–1-bollen. Kulusevski var involverad i förarbetet till självmålet där Son, som gjorde comeback efter skada, var Tottenhamspelaren som avslutade.

I slutminuterna kokade derbykänslorna över för några spelare och ett bråk uppstod. West Hams målskytt Mohammed Kudus fick rött kort efter en VAR-granskning sedan han satt händerna i ansiktet på en Tottenhamspelare.

Lucas Bergvall, som lämnade Sveriges NL-samling med en lättare skadekänning inför måndagens match mot Estland, satt på Tottenhams bänk hela matchen.

I och med segern lyfte ”Spurs” upp till sjätte plats med en match mer spelad än lagen på den övre tabellhalvan. West Ham ligger på 14:e plats.