Dagens namn: Berit, Birgit

Föll i svenskmötet – efter Blackstenius ribbträff

Publicerad 2024-10-12 16.42

Stina Blackstenius. Arkivbild.

Det var upplagt för ett riktigt svenskmöte i den engelska fotbollen på lördagen – men när Arsenal, med tränare Jonas Eidevall, och Chelsea ställde ut sina startelvor var det bara Johanna Rytting Kaneryd i bortalaget som fanns med från blågult.

På Chelseabänken fanns Zecira Musovic och Nathalie Björn, varav den senare byttes in med blott minuter kvar att spela.

Det blev också Chelsea som gick vinnande ur mötet, efter en drömstart för laget när Mayra Ramirez satte 1–0 redan i den fjärde minuten och Sandy Baltimore följt upp med 2–0 efter dryga kvarten spelad.

Arsenals reducering kom strax före halvtidspaus genom Caitlin Foord, och i jakten på kvittering byttes Stina Blackstenius in med knappa kvarten kvar av matchen.

Den svenska stjärnan var blott en ribbträff från att kvittera, men det blev till slut seger med 2–1 för Chelsea.

Arsenals Rosa Kafaji blev kvar på bänken hela matchen.