Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Modo lämnade jumboplatsen

Publicerad 2014-12-13

William Nylander ordnade två poäng borta mot Linköping.

Fortsätter succén i junior-VM kan han ha gjort sin sista match i Modo.

– Klart att jag vill tillbaka till NHL, säger den 18-årige jättetalangen.

2-1 efter förlängning - och Modo lämnade jumboplatsen till Leksand.

Hjälte som flera gånger tidigare i höst blev William Nylander.

I spel fyra mot tre snärtade superlöftet upp pucken i nättaket och svarade för sin 19:e poäng på 19 matcher.

– Det har varit mycket upp och ned för oss, men vi gav allt och det var riktigt skönt att få med oss bonuspoängen efter hårt slit, ler centerstjärnan.

Nu drar han till Kanada och tar med sig klubbkompisarna Adrian Kempe och Victor Olofsson för att spela junior-VM.

Inte nog med att Modo tvingas klara sig utan tre viktiga anfallare i fem omgångar - risken är också att Nylander inte återvänder till Sverige.

Skulle han fortsätta ösa in poäng och göra succé även i mästerskapet kan Toronto kalla tillbaka honom från utlåningen till Örnsköldsviksklubben.

– NHL är en dröm och givetvis vill jag spela där. Men för tillfället ligger allt fokus på att göra ett riktigt bra VM och försöka vinna guld åt Sverige. Sedan får vi se vad som händer. Men visst finns chansen att jag har spelat min sista match i Modo för den här gången.

Att hitta ersättare i det här läget är inte lätt, speciellt om man heller inte har någon fet plånbok.

– Vi kommer att hämta tillbaka Christoffer Bengtsson från AIK, Kyle Flanagan är tillbaka efter en långvarig skada och så lyfter vi upp en forward från juniorlaget. Men skulle Per Svartvadet (General manager) hitta en hård julklapp av klass, så inte mig emot, ler tränaren Anders Forsberg.

Modo tappade 2-0 till 2-3 borta mot Djurgården senast. Men trots att deras ledning med 1-0 (Simon Önerud) blev 1-1 (Jakub Vrana) och bud på flera Linköpingsmål - höll gästerna tätt.

– Vi har gjort alldeles för många misstag under hösten och har jobbat hårt på att få bort alla bjudningar. Det blir mer kämpa och slitande och försök till rakare spel, säger lagkaptenen Samuel Påhlsson.

Trots att Modo strider i botten och Linköping är ett topplag, har man plockat åtta av nio möjliga poäng mot östgötarna hittills.

– Men jag vet inte om man kan kalla att vi har ett mentalt grepp på dem. Däremot har vi nog en bra känsla att spela mot Linköping efter de tidigare resultaten, menar Påhlsson.