Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

HV71 tog viktig bortaseger

Publicerad 2014-10-09

HV71-tränaren Andreas Johansson var nöjd efter att smålänningarna åkt till Dalarna och slagit Leksand med 3-2 i förlängning:

– Det var tur att vi vann i dag. Annars hade snacket om våra bortaförluster tagit fart på allvar.

HV71 har drabbats av ett bortaspöke i inledningen av ishockeysäsongen. Förlusterna på bortais har avlöst varandra och spekulationerna tagit fart.

– Visst har det snackats om våra bortamatcher. Men inte inom laget. Här har vi i stället fokuserat för att lyfta vårt spel oavsett om vi spelat borta eller hemma, säger HV71:s tränare Andreas Johansson.

Men han erkänner att torsdagens bortaseger mot Leksand ändå var extra viktig:

– Ja, eftersom vi förlorade senast borta mot Luleå, trots att vi gjorde en riktigt bra match. Därför hade det inte varit bra mentalt om vi förlorat igen, trots ett spelövertag. Nu var det så skönt när Ted (Brithén) slog in segerpucken.

"Extra skön seger"

HV71 vann rättvist, även om laget låg under två gånger.

– Det gör den här segern extra skön eftersom det var imponerade av killarna att komma tillbaka två gånger efter underläge, menar tränare Johansson.

Den store matchvinnaren i HV71 var Ted Brithén. Klockan visade 17.22 i andra perioden när presenterade sig på allvar. Efter en jämn förstaperiod hade Leksand tagit ledningen med 1-0 när Ted Brithén ställde sig helt fri vid ena Leksandsstolpen. Jesper Williamsson slog en perfekt passning och Brithén kunde lugnt och säkert sätta pucken i nättaket.

– Jag brukar vara ett spöket Laban som smyger sig upp och ställer sig fri vid bortre stolpen. Det vet mina lagkompisar som sedan ger mig smörpassningar, säger Brithén.

"Vann rättvist"

Hans nästa framträdande kom redan efter 15 sekunder i förlängningen. Erik Christensen slog en genomskärande passning som gjorde Ted Brithén helt ren. Han hade inga problem att göra segermålet.

– Med tanke på vårt spelmässiga övertag i sista perioden känns det rättvist att vi vann. Men samtidigt får vi inte glömma att det finns flera detaljer vi måste förbättra.

Leksand kom ner på jorden efter lördagens seger mot Örebro. Efter en bra förstaperiod tappade hemmalaget alltmer av spelet ju längre matchen led. Dalalaget hade, nu liksom tidigare under säsongen, stora problem i slutperioden. Hur är det ställt med spelarnas fysik?