Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

HV71 är åter ett vinnarlag

Publicerad 2014-11-22

Efter sex raka förluster är HV71 åter ett vinnarlag.

På lördagen åkte de till Leksand och vann med 4-3 efter straffar. En av säsongens mentalt viktigaste segrar för Smålandslaget.

– Det är oerhört skönt att äntligen få vinna en match. Men inom laget har det inte varit något större oro. Den här sviten har mest blivit ett snack för andra, säger HV-tränaren Andreas Johansson och fortsätter:

– Faktum är att vi aldrig, under den här tiden har blivit utspelade, eller gjort några riktigt dåliga matcher. Därför har vi hela tiden haft något positivt att ta med oss efter varje förlust. Det har varit stärkande och är till nytta för oss nu.

HV71:s lagkapten, Ted Brithén, som gjorde den viktiga kvitteringen till 3-3, gör sin analys av matchen.

– Här kom ett bevis på att vi är svårslagna. Nu gick vi för en trepoängare. Det var ett tag sedan sist.

Starkt publikstöd

HV71 var det hetaste laget. Påhejade av många supportrar, säsongens största bortaklack i Leksand, hade HV 71 full gas från start. Men tre utvisningar förstörde alla möjligheter till konstruktivt spel i den första perioden.

Ändå gick HV till pausvila med en 2-1-ledning.

I den andra perioden tog HV71 över spelet. Leksand var stundtals riktigt pressat.

HV71 gjorde allt rätt - utom mål. Det gjorde i stället Leksands Tomi Sallinen, bara åtta sekunder innan perioden var slut. Och efter 6.43 i tredje perioden gav Johan Ryno Leksand ledningen med 3-2. Dalalaget var tillbaka i matchen.

– Det var naturligtvis jobbigt. Men vi har ett härligt go i laget och en vilja att aldrig ge upp. Det visade vi nu, säger lagkaptenen Ted Brithén.

Straffavgörande

HV71 reste sig och Brithén kvitterade sedan till 3-3 bara 37 sekunder efter Leksands ledningsmål.

– Då hade jag först blivit så förbannad över att ha missat en klar målchans. Sedan blev jag så himla glad över att fått göra det viktiga kvitteringsmålet. Det svänger snabbt, säger Brithén och ler.

Det dröjde sedan till straffläggningen innan HV71 kunde avgöra sedan Erik Christiansen slagit in den vinstgivande straffen.

Leksand, som visat fin form i det senaste matcherna, var inte på hugget den här kvällen. De kan bättre. Laget har ändå tagit tio poäng på de senaste fyra matcherna och visar att de på allvar utmanar de övriga SHL-lagen.