Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bernhard, Bernt

Hamilton vann - och tog in

Publicerad 2016-10-31

Formel 1. Lewis Hamilton såg till att hålla spänningen vid liv i formel 1-VM ett tag till.

Hamilton vann Mexikos GP före VM-ledande Nico Rosberg, vilket gör att avståndet mellan dem nu bara är 19 poäng inför de två sista loppen.

Mercedesförarna var egentligen ohotade i hela loppet. Hamilton tog starten, och trots en miss i första kurvan höll han ledningen från start till mål.

Men det var dramatiskt i sluttampen mellan Ferraris Sebastian Vettel och de båda Red Bull-förarna Daniel Ricciardo och Max Verstappen, som kämpade om placeringar.

Max Verstappen körde in som trea, men fick ett fem sekunders tidstillägg efter ha fått en fördel av att åka utanför banan i kamp med Sebastian Vettel. Även Vettel, som körde in som fyra, straffades, för att han inte släppte fram Ricciardo, och flyttades ned till en femte plats.

Australiern Ricciardo, som var rasande på Vettel efter loppet, knep därmed sista pallplatsen.

Ericsson nära poäng

I sammandraget har Rosberg 349 poäng mot Hamiltons 330.

Marcus Ericsson står på 0 poäng i VM-tabellen, men i Mexiko var det nära att den första poängen trillade in.

Sauber-svensken slutade elva, precis utanför den åtråvärda sista poängplatsen, efter ha chansat med att ha köra näst intill hela loppet på samma uppsättning däck.

– Mitt bästa race i Formel 1-karriären. Den farten vi höll och att vi lyckades hålla liv i däcken hela tiden. Det var grymt, men samtidigt så himla frustrerande att bli elva efter ha legat elva så länge. Jag bara väntade på att någon skulle bryta, sade han till Viasat Motor.

Bra fart trots skadad bil

Ericsson var inblandad i en incident i starten, men trots att han åkte av och dunkade in baken på bilen i skyddsdäcken, så kunde han göra ett depåstopp och köra vidare.

– Jag trodde det var rätt illa, men jag tog mig till depån och kunde byta framvinge. Golvet gick sönder på högersidan i första kurvan, och vi tappade lite downforce på grund av det, men på något sätt hade jag bra fart i bilen ändå.

Två GP-lopp återstår av säsongen: I Brasilien den 13 november samt Abu Dhabi den 27 november.

TT

Följ ämnen i artikeln