Majssoppa
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-18
25 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk mald spiskummin
500 g burkmajs
400 g hela tomater på burk
2 tärningar grönsaksbuljong eller 3 msk flaskfond
2 dl lätt crème fraiche
250 g rimmat fläsk
4 msk hackad mynta eller 1 msk torkad
Salt
Peppar
Så här gör du
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala löken och vitlöken. Hacka fint.
3. Fräs hacket i olivoljan tillsammans med sambal oeleken och spiskumminen på svag värme tills löken mjuknar.
4. I med majsen, tomaterna, buljongtärningarna/fonden, crème fraichen och 1 l vatten. Sjud i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Tärna fläsket och stek det knaprigt i ugnen. Låt rinna av på hushållspapper.
6. Hacka myntan.
7. Servera soppan med fläsktärningar och hackad mynta.
Vego-varianten
Blåmögelost i små bitar i stället för fläsket.