Korvobönor
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-18
30 minuter
(4 personer)
Det här behöver du
800 g potatis
3 msk olivolja
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
500 g chorizo eller annan kryddig korv
0,5 tsk sambal oelek
400 g vita bönor på burk (utan tomatsås)
400 g tomatkross
2 lagerblad
tärning eller flaskfond till 1,5 dl kycklingbuljong
4 msk hackad persilja
salt
peppar
Så här gör du
1. Koka upp en kastrull med vatten till potatisen.
2. Skala potatisen och skär i kvartar. Koka i 5 minuter, lite längre om det är jättestora potatisar. Låt sedan potatisen ånga av sig.
3. Skala och hacka löken och vitlöken.
4. Skär chorizon i tjocka skivor.
5. Fräs löken, vitlöken, chorizon och sambalen i en gryta i 2 minuter så att löken hinner mjukna men inte ta färg.
6. Häll bort spadet från bönorna och spola hastigt av dem med vatten.
7. Häll i tomaterna, bönorna, lagerbladen, buljongtärningen och 1,5 dl vatten. Puttra ihop på låg värme i 10 minuter.
8. Hacka persiljan.
9. Smaka av grytan med salt och peppar och strö i persiljan. Servera med bröd och gröna blad av något slag.