Donald Trumps största skräck: Rysslandsspåret
Att USA:s nytillträdde president umgås vårdlöst med sanningen är vid det här laget ingen hemlighet.
Men när FBI-chefen pekar ut honom som en lögnare urholkar det Trumps trovärdighet.
Fast långt farligare för presidenten är det ryska spåret.
Efter två månader på jobbet brukar de flesta amerikanska presidenter fortfarande kunna njuta av en smekmånad. Deras popularitet brukar vara hög. Skandalerna har ännu inte briserat.
För Donald Trump ser verkligheten radikalt annorlunda ut. Ingen amerikansk president före honom har varit lika impopulär så kort tid in på sin ämbetsperiod. Skandalerna är redan på en nivå som inte gör det osannolikt att han kan ställas inför riksrätt innan de första fyra åren har gått.
Det enda som än så länge skyddar honom är att han har en republikansk majoritet i kongressens båda kamrar.
Trump gör och säger saker som ingen president före honom gjort. Ribban för att bli chockad över hans uppträdande ligger på en osannolikt hög nivå där omvärlden rycker på axlarna åt saker som normalt utlöst ramaskrin.
Dra bort uppmärksamhet
Så när FBI-chefen James Comey slår fast att det inte finns några som helst bevis för att förre presidenten Barack Obama skulle ha gett order om att avlyssna Donald Trump leder det inte till några större svallvågor. Det bekräftar bara det alla redan vet. Att Donald Trump inte drar sig för att ljuga om det tjänar hans politiska syften.
Lögnen om Obamas avlyssning av kandidat Trump kom till för att försöka dra bort uppmärksamheten från det som verkligen hotar fastighetsmiljardärens framtid i Vita huset.
Rysslandsspåret.
Att FBI-chefen nu bekräftar att det pågår en brottsutredning om Trump-kampanjens kontakter med företrädare för Ryssland är minst sagt dåliga nyheter för presidenten. FBI utreder om Trumps medarbetare på något sätt samarbetat med Ryssland i syfte att lägga krokben för Hillary Clinton eller på annat sätt gynna Trump i valet.
Inga bevis
Det är inte samma sak som att det är bevisat att Trump konspirerat med Ryssland för att fixa en valseger.
Utredningen pågår och vi vet inget om bevisläget så här långt. Men bara det faktum att kontakterna mellan Trumpkampanjen och Ryssland utreds lägger ett mörkt moln över Trumpadministrationen.
I klartext innebär misstankarna att kandidat Trump kan ha gjort gemensam sak med USA:s värsta fiende för att gynna sina egna intressen. På den nivån kallas agerandet landsförräderi.
Under tiden FBI-chefen utfrågades av politikerna i representanthuset satt Trump i Vita huset och twittrade om att Rysslandsspåret var ”fake news”. Den verkliga storyn och det som egentligen borde utredas är, enligt Trump, hur det kunnat läcka ut till media att höjdare i Trumps valkampanj haft kontakter med ryska företrädare.
Äkta nyhet
Fake news är falska nyheter. Att FBI utreder Trumpkampanjens rysskontakter är i högsta grad en äkta nyhet. Falska nyheter är däremot Trumps påståenden att Obama låtit avlyssna honom.
Presidenten är själv en av de främsta spridarna av falska nyheter.
Comey kan verkligen inte kan anklagas för att gå demokraternas ärenden, det var han som potentiellt punkterade Clintons kampanj genom att offentligt återstarta utredningen om hennes e-posthantering.
Han gynnade dessutom Trump genom att inte berätta före valet om Rysslandsutredningen trots att den startade redan i somras.
Redan två som avgått
Om Trumpkampanjen inte haft några ryska kontakter eller om dessa varit av det helt oskyldiga slaget borde Trump inte ha något att frukta från FBI:s utredning. Så, kan man undra, varför gör han allt för att dessa kontakter inte ska utredas? Varför är han beredd att gå så långt som att ljuga om Obamas avlyssning för att försöka skifta fokus?
Sannolikt för att han vet att Rysslandspåret är det i dag främsta hotet mot hans presidentskap. Två av hans närmaste medarbetare har sedan i somras tvingats avgå på grund av sina ryska kontakter.
Först kampanjgeneralen Paul Manafort i somras efter avslöjanden att han tagit emot stora penningsummor från dåvarande premiärministern Viktor Janukovitj ryssvänliga parti i Ukraina.
Därefter den Nationelle säkerhetsrådgivaren Michael Flynn sedan han inte talat sanning om sina möten med Rysslands ambassadör i USA.
Trumps många välvilliga och beundrande uttalanden om Rysslands president Vladimir Putin har ytterligare underblåst misstankarna.
Sanningen kommer att ta månader, kanske år, att dra fram.