Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

”Den som fjäskar mest får följa med”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-07

Pierre får uppleva stämningen i ett utsålt Globen

Fram till den 24 december öppnades en ny lucka i julkalendern på aftonbladet.se/bingo. Temat var Rock'n'Roll! Pierre Oskarsson är en av de lyckliga som vunnit biljetter till utsålda Metallicas World Magnetic Tour 2009 i Globen.

Pierre Oskarsson vann biljetter till Metallica.

Den 1 december startade aftonbladet.se/bingo en egen julkalender ihop med BingoLive på svenskaspel.se. Bakom luckorna fanns, förutom biljetter till Metallica, även biljetter till AC/DC i Globen och musikalen We Will Rock You i London.

Vi har tagit ett snack med Pierre Oskarsson från Växjö.

Grattis till Metallicabiljetterna!

– Tack så mycket!

Hur känns det?

– Jättemärkligt! Jag brukar inte vara med på tävlingar, men denna testade jag. Och för att kunna vinna något måste man ju delta. Helt otroligt att jag vann.

Den 8 mars får Pierre Oskarsson från Växjö, tillsammans med en vän, se Metallica i ett utsålt Globen i Stockholm.

– Det ska bli sjukt häftigt att se dem.

Är du ett Metallica-fan?

– Jag har ju hört många av deras låtar, men det är inget jag lyssnar på varje dag. Jag försökte få tag på biljetter, men det var svårt.

Förutom två biljetter till Metallicas World Magnetic Tour 2009 ingår även middag för två på O´Learys och en natt i dubbelrum på Clarion Hotell i Stockholm.

Vem får den andra biljetten?

– Jag vet inte än. Jag funderar på att ta med mig en tjejkompis. Men det finns många som skulle kunna följa med. Vi får väl se vem som fjäskar mest, säger Pierre Oskarsson och skrattar.

Vad gör du annars?

– Nu har jag en ofrivillig ledighet. Jag går på kryckor. Men jag är inte gipsad så det ska nog snart bli bra. Inte helt fel att stanna inomhus nu när det är så kallt.

Pierre Oskarsson har en riktigt händelserik början på 2009 att se fram emot. Snart beger han sig iväg till Sydamerika, där han, tillsammans med några vänner ska njuta av både Argentina och Brasilien.

– Min far är ute och reser mycket och han fyller 60 när han är där. Vi ska fira honom.

Vet han om att ni kommer?

– Ja, detta har varit planerat länge. Vi ska även besöka karnevalen i Rio.

Bara några dagar efter hemkomsten från Sydamerika bär det av till Stockholm.

Vad har du för förväntningar?

– Jag har inte sett dem förut och jag vet ju inte hur länge till de kommer att hålla på. Men jag tror att det blir ett jäkla ös. De kan ju sina saker och jag tror att jag kommer att ha sjukt kul. Jag har svårt att tro att jag går därifrån missnöjd.

Har du några favoritlåtar?

– ”Fade to black”, ”Enter sandman” och ”Notting else matters” gillar jag. Nu har jag börjat lyssna lite på nya skivan, ”Death Magnetic”, men jag är ingen expert än.