Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Fritzl säljer "Skräckens hus" – för att försörja familjen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-09

I det här huset, kallat ”Skräckens hus”, höll Josef Fritzl sin dotter Elisabeth inspärrad i källaren i 24 år. Nu planerar han att sälja huset – för att försörja familjen.

Josef Fritzl, 73, som åtalas bland annat för incest och frihetsberövande i slutet av oktober tänker sälja sina hus – för att säkra familjens ekonomi.

Det skriver brittiska Telegraph.

Josef Fritzl I 24 år ska Josef Fritzl ha hållit sin dotter Elisabeth fången i källaren. Under tiden har hon fött sju barn – sex av dem lever fortfarande.

Josef Fritzl höll sin nu 42-åriga dotter Elisabeth fången i sin källare under 24 års tid. Han förgrep sig på henne och hon tvingades föda sju av hans barn, varav ett dog kort efter födseln – och vars döda kropp Josef Fritzl brände i en ugn i källaren.

Nu vill Fritzl, 73, sälja sina fem fastigheter i och runt Amstetten, Österrike – för att säkra dottern Elisabeths, hennes sex överlevande barn och 69-åriga hustrun Rosemaries framtida ekonomi.

Skräckens hus till salu

En av fastigheterna är det hus där paret Fritzl levde och i vars källare Elisabeth hölls fången i 24 år, kallat ”Skräckens hus”.

Fastigheterna är belånade till en total konstnad av 20 miljoner kronor, men enligt Fritzl talespersoner kan de säljas för en kostnad som täcker lånen och säkrar familjens framtida ekonomi.

Kan åtalas för slaveri

Josef Fritzl åtalas för dråp av barnet som dog i källaren, våldtäkt, frihetberövande och incest i slutet av oktober. Åklagare ser också över möjligheten att åtala Fritzl för slaveri i enlighet med en gammal paragraf som aldrig tidigare nyttjats i Österrike.

Rättegången inleds i december och pågår under fem dagar.