Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Här söker polisen efter försvunne David

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-10

Hittade blodfläckar vid hotell i Varberg

Här söker polisen igenom containrar efter försvunne David Birgersson, 18.

Sökningen genomfördes efter tips om att blod hittats i anslutning till ett hotell i Varberg.

försvann efter maskeraden 18-årige David Birgersson gick på gymnasieskolans maskerad i torsdags. Sen dess är han spårlöst försvunnen. Nu jobbar ett tiotal kriminalpolisen för att hitta honom.

Polisen fick tidigt i morse ett tips om att stora blodfläckar syntes vid en container i Varberg. Containern stod i anslutning till ett stort hotell i centrala delen av staden.

Polisen tog tipset på stort allvar och kopplade det till försvunne David Birgersson. Området spärrades av och flera poliser sökte igenom containern.

– Det var rejäla blodfläckar. Polisen sökte i ungefär en halvtimme, och lämnade sen platsen, men den är fortfarande avspärrad, säger en person som såg polisens arbete till Aftonbladet.

Vet inget

Polisen har analyserat fläckarna och väntar nu på svar.

– Jag kan i nuläget inte säga att det rör sig om människoblod. De upptäcktes vid ett hotell, så det kan vara något helt annat, säger kommissarie Magnus Bartholdsson.

Men ni kopplar fläckarna till försvinnandet?

– Vi har fått in flera intressanta tips i utredningen och vi tar alla på allvar, likadant med det här.

Under dagen kommer en helikopter att söka av kustbanden och vägarna runt Varberg. Förhör med vittnen och festdeltagare kommer också att hållas.

– Vi vill ha in flera uppgifter från personer som kan ha sett eller hört någonting natten då David försvann, säger Magnus Bartholdsson.

Resultatlösa dykningar

David Birgersson, från Veddige nordost om Varberg, försvann spårlöst efter en maskerad i Varberg natten till fredagen.

Övervakningskameror fångade David på bild klockan 01.22 när han lämnade festen. Han skulle då möta upp sin syster för att övernatta hos henne.

En kvinna har i förhör uppgett för polisen att hon mötte David cirka tio minuter senare på den väg som leder till hans syster.

I går genomförde polisen dykningar i Varbergs hamnbassäng, men utan resultat.