Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Hans Kristian Rausing om Evas anklagelser

Uppdaterad 2012-09-06 | Publicerad 2012-09-05

Eva Rausing anklagade i brev Hans Rausing, 86, för att ligga bakom mordet på Olof Palme.

Hans Rausing bemötte själv uppgifterna och menade att drogerna låg bakom anklagelserna.

Nu har Hans Kristian Rausing också kommenterat sin frus påstående:

”Konspirationsteorin har ingen grund i verkligheten”, skriver han i ett sms.

Turerna kring familjen Rausing fortsätter.

Efter att Eva Rausing, ett år före sin död, anklagat sin svärfar Hans Rausing för att ha beställt mordet på Olof Palme bemötte familjen Rausing uppgifterna i ett uttalande:

”Eva Rausings tragiska sjukdom är väl dokumenterad. Familjen Rausing försökte hjälpa henne i hennes långa kamp mot droger, en kamp som till slut besegrade henne. De senaste uttalanden och e-posten som tillskrivs henne speglar sjukdomen hon kämpade så hårt för att övervinna. Familjen Rausing hoppas att Eva ska bli ihågkommen för sin livslånga gärning att hjälpa andra missbrukare och uppmärksamma farorna med drogberoende.”

Sms:at Palmeexpert

Nu har även Hans Rausings son, tillika Eva Rausings man, Hans Kristian gett sin syn på saken, uppger Dagens Nyheter.

I ett sms till Palmeexperten och författaren Gunnar Wall, som även Aftonbladet tagit del av, har Hans Kristian Rausing förklarat hur han ser på sin hustrus uppgifter:

”Hej Gunnar

Tack för ditt brev, mycket uppskattat. Jag hoppas att du förstår att Evas tro att jag har undanhållit information om P (Palme) är fullständigt osann. Jag fruktar att min älskade hustrus namn kommer att fläckas av den här historien. Eva var en fantastisk kvinna som har utsatts för stora orättvisor men den här konspirationsteorin har ingen grund i verkligheten.

Vänligen Hans Kristian”

Ringde upp på sjukhus

När Gunnar Wall mottagit meddelandet från Hans Kristian ringde han upp honom på sjukhuset där han nu vårdas.

– Han var mycket tydligt och bestämd med att påpeka att uppgifterna från Eva inte kom från honom, säger Gunnar Wall till Aftonbladet om samtalet.

Detta är första gången som någon från familjen Rausing kommenterat uppgifterna sig sedan förra veckans skriftliga uttalande.

– Det fanns ingenting i hans attityd eller något som hördes som fick mig att tro att han var i psykiskt dåligt skick. Han var sammanhängande och klar, säger Gunnar Wall.