Aftonbladet

Dagens namn: Lars

Regn och blåst – då kommer värmen tillbaka

Linnea Gustafsson/TT

Uppdaterad 12.19 | Publicerad 11.32

Under helgen väntas ett växlande väder med regn, blåst och solsken på sina håll. Men nästa vecka kommer solen tillbaka och för med sig temperaturer på 20-25 grader runtom i landet.

Det blev en blöt festival för de som befann sig i Göteborg på Way Out West under gårdagen.

– Det kom drygt 30 mm under det nederbördsdygnet. Det är mycket regn, speciellt när det kommer i en storstad där vattnet har svårare att rinna undan, säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI.

Under resten av helgen förväntas det blåsa rejält framförallt i Götaland och Östra Svealand.

SMHI har gått ut med en gul varning för kuling 14-17 meter per sekund, på vattnet och längs flera kuster runt om i landet.

– Det kan bli problem för fritidsbåtar och yrkesfartyg. Det kan vara bra att hålla sig uppdaterad på prognosen och se hur det utvecklar sig, säger Therese Gadd.

Ett stort regnoväder drog in över Göteborg och Way Out West på fredagen. Nästa vecka kommer värmen tillbaka i stora delar av landet. Arkivbild.

SMHI varnar för kuling.

I mellersta och norra Norrland kan man räkna med regn av och till under helgen där det lokalt kan bli lite kraftigare på sina håll.

Men ett högtryck är på väg in över landet.

– I början på nästa vecka får vi en stabilisering i vädret med en högtrycksrygg som börjar växa in väster ifrån. Vinden kommer att avta och solen får större utrymme, säger Gadd.

På tisdag och onsdag väntas temperaturer mellan 20-25 grader på många håll i landet.