Bilar fast efter jordskred – vägen reste sig

TT

Uppdaterad 21.58 | Publicerad 18.27

En del av E45 stängs av efter att skyfall orsakat ett stort jordskred över vägen. På plats är det översvämmat och vägen har rest sig.

Köerna är långa och flera fordon rapporteras sitta fast.

– Det har varit en jätteansamling av vatten, och det har fått vägen att resa på sig, har vi fått till oss, säger Lidija Bradaric vid Räddningstjänsten Storgöteborg till TT.

Räddningstjänsten arbetar just nu med att evakuera personer från bilarna.

– Det är ett 30-tal bilar kvar, säger Bradaric.

Det är oklart hur många personer det handlar om. Räddningstjänsten jobbar också med att få bort de bilar som går att få bort från vägen.

Vägen avstängd

Vägen är avstängd i höjd med Tösslanda, mellan Lilla Edet och Trollhättan i Västergötland, skriver Trafikverket.

– Vi är där med ett större resurspaket och hjälper polisen och Trafikverket att spärra av, säger Lidija Bradaric.

”Det finns ingen prognos när vägen kommer vara åtgärdad”, skriver verket på sin hemsida.

Händelsen har lett till långa köer.

– Uppskattningsvis är det ungefär sex kilometer där det är helstopp i nuläget, sade Matthias Westerlund vid Trafikverket till Expressen vid 19.30-tiden.

Fastigheter översvämmade

Väg 2009, som ligger några kilometer bort från E45, är inte heller framkomlig, skriver Trafikverket på sin hemsida. Anledningen är tidigare jordskred.

De stora regnmängderna har också lett till att flera fastigheter har drabbats, och räddningstjänsten har tagit emot runt 20 larm om översvämningar från olika bostäder och adresser i Lilla Edet, rapporterar flera medier.

”Det har fallit mycket regn på kort tid som orsakat vattenskador i flera fastigheter lokalt i Lilla Edet. Just nu pågår arbete med att inventera läget samt att man påbörjat utpumpning av vatten med pumpar och uppsugning med vattendammsugare”, skriver räddningstjänsten Storgöteborg i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln