Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Polis stoppade bråk med dans – hyllas av Barack Obama

Publicerad 2015-10-30

Flera poliser ryckte ut för att stoppa ett bråk mellan tonåringar. Det slutade istället med en dance-off mellan en 17-årig tjej och en polis som nu hyllas i USA, skriver Washington Post.

Aaliyah, 17, dansade med polisen.

Det började som oroligheter mellan en grupp tonåringar i Washington, DC. När polisen ryckte ut lyckades de dock lugna ned situationen, bland annat genom att en av poliserna utmanade en av ungdomarna på en ”dance-off”.

17-åriga Aaliyah Taylor satte igång låten ”Whip/Nae Nae” och började dansa. Sedan hängde den kvinnliga polisen på.

– Istället för att slåss försökte hon vända på det och göra något roligt. Jag förväntade mig inte att en polis kunde vara så cool. Det finns flera bra poliser, säger 17-åringen till Washington Post.

Hyllas av Obama

Polisen, som inte vill bli nämnd vid namn, har även fått beröm för sin insats av sina överordnade.

– Klippet reflekterar alla de positiva kontakter polisen har med allmänheten dagligen i Washington DC, säger polischefen Cathy L. Lainer enligt Buzzfeed.

Efter att klippet fått stor spridning har många hyllat polisens agerande. Bland dessa återfinns ingen mindre än presidenten Barack Obama.

Vem visste att 'Nae Nae' kunde ingå i polisarbetet? Det här är ett bra exempel på hur poliser kan ha roligt medan de håller oss trygga”, skriver han på Twitter.

Buzzfeed har haft kontakt med den anonyma polisen, som tycker att det är lite ”pinsamt” att klippet fått så stor spridning.

– Det här är vad vi gör varje dag, säger hon.

ANNONS