Därför följer läsarna vår Cover-it-live:

Publicerad 2012-06-12

Hundratusentals läsare har varje dag följt Aftonbladets rapportering från Anders Behring Breiviks rättegång i Oslo.

I en paus frågade Aftonbladets reportrar, Carina Bergfeldt och Linda Hjerten, läsarna:

Vem är du och varför följer du Cover-it-liven?

Här har du några av svaren.

Helena, 20 år gammal från Linköping. Jag följer för jag tycker det är viktigt att höra alla dessa ungdomars historia, och inte bara fokusera på vad ABB vill ha sagt. Följt sen dag 1 :)
Camilla från Västsverige. Politiskt engagerad i (S) sedan jag var 12 år. Har själv varit på Utøya som ung SSU:are.
Mammaledig tjej på 28 år. Har läst varje rad sen dag 1.
Jag heter Matte. Jag ligger sjuk och kan inte slita mig från datorn.
Sanna och Alexander. Vi sitter på skolan i Vilhelmina och följer med så mycket som vi kan!
Jag heter Jynne och jobbar med data i Varberg. Jag är intresserad hur en man kan göra något sådant utan att visa känslor
Nina, 29-årig ingenjör som följer rapporteringen för att jag imponerats så mkt av dessa ungdomar och för att varenda himla vittnesmål får mig att mer uppskatta min egen vardag, och får mig att se hur starka människor kan vara.
Marie, en pensionär som följer för att kunna förstå vad som hänt.
21-årig skåning som heter Gabriel. Följer detta då det är otroligt intressant att få ta del av så många sidor av en sådan här händelse.
Jennifer, Entreprenörsstudent, 17 år, finner hela situationen mycket intressant och blir rörd och så inspirerad av alla modiga ungdomar som många var i min ålder.
Jag heter Mikaela och är en 25-årig tvåbarnsmamma. Jag jobbar med ekonomi men min dröm har alltid varit att bli advokat, kan tänka mig att det gör att jag dras till att följa rättegångar i allmänhet och denna i synnerhet...har följt allt sen dag 1 och man börjar ju liksom bry sig om er :)
Erik heter jag. Följer detta för att jag är nyfiken på det ofattbara som hänt. Samtidigt som man sitter och blir helt tårögd efter alla vittnesmål ler man samtidigt åt deras hjältemod!
Jocke, 46, från Norrköping. Jag följer detta för att jag vill få in vad som hänt egentligen. Denna händelse har påverkat mig som person.

Kim, 21, telefonkommunikatör från Örebro. Är ledig idag och följer rättegången hela dagen, har varit fascinerad hela tiden om vad det är som driver en människa som Breivik och följer därför ständigt nya rapporteringar.

Ida, 22, jobbar och bor i Oslo sedan två år tillbaka. Nær det ær lugnt på jobbet så føljer jag rapporteringen slaviskt. Stod med tårar i øgonen nær de från utøya vittnade.