VIK var aldrig nära att störa Leksand

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-17

Västerås IK hänger inte riktigt med de tippade topplagen i årets hockeyallsvenska.

Leksand lyckades relativt enkelt besegra VIK med 3–1.

– De förtjänar en plats bland topp tre och vi gör det inte, säger VIK-målvakten Johan Thalberg till vlt.se.

Fick slita VIK-målvakten Johan Thalberg hade en tuff kväll mot Leksand.

Leksands nya målvakt Ed Belfour satt på läktaren och fick se VIK inleda klart bäst. Både Stefan Hellkvist och Patrik Juhlin var nära att ge VIK ledningen.

Hemmalaget var ytterst nära att ta ledningen i power play genom ett par styrningar framför mål, men puckarna studsade tätt utanför.

Leksand tog tag i spelet ju längre perioden gick och i slutminuten petade Jens Bergenström in pucken i öppet mål.

Leksand inledde andra perioden betydligt piggare.

Jan Huokko slog en passning från egen förlängda mållinje som friställde Gabriel Karlsson. Johan Thalberg i VIK-målet räddade men på returen slog Jens Bergenström in 2–0 efter 6.35.

Fem minuter senare styrde Juha Lind in 3–0 på Jan Huokkos kanonskott från blålinjen.

Leksand öste på framåt och var snubblande nära både 4–0 och 5–0. Roman Vopats skott räddades på mållinjen av en VIK-back.

Och skotten skvallrade om utspelning: 12–0.

I slutperioden reducerade ex-leksingen Henrik Nordfeldt till 3–1.

Närmare kom inte Västerås. Leksand vann fullkomligt rättvist.

– Det var ett högt tempo och jag gillade spelet. De spelar skickligt och jag tycker om puckkontrollen, säger Ed Belfour till sportbladet.se.

Första perioden: 1–0 (19.35) Jens Bergenström (Roman Vopat, Gabriel Karlsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (6.35) Jens Bergenström (Gabriel Karlsson, Jan Huokko), 3–0 (11.12) Juha Lind (Jan Huokko).

Tredje perioden: 3–1 (14.15) Henrik Nordfeldt (Jonas Leetma) spel fem mot tre.

Skott: 33–20 (10–10, 12–0, 11–10).

Utv, Leksand: 6x2 min. Västerås: 6x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 5821.