Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tord, Turid

Ex-politiker får livstid för journalistmord

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-08-29

Robert Telles, tidigare lokalvald för Demokraterna till ett ämbete i Las Vegas-området, döms till livstid för mordet på en undersökande journalist i Las Vegas 2022.

En tidigare lokalpolitiker för Demokraterna, vald till ett ämbete i Las Vegas-området i USA, döms till livstids fängelse för mord på en journalist.

En jury slår fast att Robert Telles är skyldig till att ha knivhuggit Jeff German, undersökande reporter på tidningen Las Vegas Review-Journal 2022, så att han dog.

Den 69-årige German hade ägnat 44 år av sitt yrkesliv till att skriva om brott, rättsfall och korruption i det han kallade ”Sin city”.

Robert Telles försökte 2022 bli omvald till det ämbete han hade haft i fyra år, men misslyckades som en följd av de artiklar som German då hade publicerat om missförhållanden på Telles kansli och kärleksrelationer han haft med en anställd.

Åklagaren hävdar att Telles anklagade German för att ha förstört hans karriär och rykte och äventyrat hans äktenskap. Han sökte upp German vid hans hus och dödade honom.

Telles har nekat till att ha dödat reportern och sagt att han inte är en person som skulle hugga någon med kniv.