Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Valfrid, Manfred

Israel: 280 mål bombade senaste dygnet

Publicerad 21.24

En byggnad som förstörts i en israelisk attack i staden Barja i Libanon på lördagen.

Israels militär har bombat 280 mål i Libanon och Gaza det senaste dygnet. Samtidigt har Hizbollah avfyrat omkring 320 projektiler mot Israel under samma tidsperiod.

På fredagskvällen och fram till lördagskvällen firade israelerna yom kippur, försoningsdagen.

”Under yom kippur-helgen attackerade det israeliska flygvapnet cirka 280 terroristmål tillhörande Hizbollah i Libanon och Hamas i Gazaremsan. Bland dessa mål fanns underjordisk infrastruktur, vapendepåer, militära kommandocentraler och terroristceller”, skriver den israeliska militären i ett uttalande på lördagskvällen.

Enligt libanesiska medier träffades en marknad i staden Nabatieh i södra Libanon av en israelisk attack på lördagskvällen. Det är ännu inte känt om någon dödades eller skadades i attacken.

Enligt Israel har den shiamuslimska milisen Hizbollah avfyrat omkring 320 projektiler mot Israel under det senaste dygnet.

På lördagen gav den israeliska militären också order om evakuering av över 20 byar i södra Libanon, byar som utgjort mål för attacker den senaste tiden. Flera av dem har redan tömts på sin lokalbefolkning.

Israel säger att evakueringarna är nödvändiga för invånarnas säkerhet. Enligt Israel använder Hizbollah byarna för att gömma vapen och för att skjuta raketer mot Israel.