Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lilian, Lilly

Misstänkta för dubbelmord på britter släpps

Cornelia Mikaelsson / TT

Publicerad 2024-09-05 12.20

Totalt tre personer som har varit skäligen misstänkta för morden på två britter har nu släppts på fri fot. Arkivbild.

Tre personer som varit skäligen misstänkta för morden på två britter har nu släppts, uppger åklagare Magnus Pettersson till TT.

– Inga misstankar är avskrivna i det här läget, säger han.

I måndags anhölls en person för morden på två brittiska män som hittades i en utbränd bil i Malmö. Personen var skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

– Den personen sattes på fri fot i går (onsdag) eftermiddag, säger Pettersson.

Samtidigt greps ytterligare två personer. De anhölls senare under onsdagen som skäligen misstänkta för morden, men har nu också släppts.

– Det är samma sak här. Inga misstankar är avskrivna, men i nuläget anser jag inte att det finns skäl för häktning för någon av dem.

Pettersson uppger att bilden av vad som hänt klarnat – trots att den senaste tidens frihetsberövanden inte lett till några häktningar.

– Vi håller på att gå igenom vad den här senaste veckan har gett oss. Det pågår fortfarande analys, digital bevisning och tekniska utredningar.

– Varje pusselbit som förs till helheten gör ju att bilden av det som hänt, och varför det hänt, klarnar.

Sedan tidigare är en person häktad för medhjälp till morden.

Det var den 14 juli i år som två personer hittades döda i en utbränd bil i ett industriområde i Malmö. Kort därefter anmäldes två britter försvunna i Sverige.

ANNONS